My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bianka napja van, holnap Dömötör napja lesz. 2021.10.25 | 43. hét | 297. nap

A szabadidő számomra központi kérdés. Nem véletlenül. Gondolom mindenki a saját szabadidejében töltődik fel szellemileg és fizikailag egyaránt. A szabadidő fogalma azért nem mindenkiben ugyanazt a képzetet kelti. Van aki 'üresen' tölti el a szabadidejét. Nekem erről megvan a saját elképzelésem. Ez pedig arról szól, hogy a szabadidő alkotó tevékenység legyen, de úgy, hogy a hobbymnak hódolva töltődjek fel. Az én szabadidős tevékenységeim: az életmód, a sport, az órajavítás, az olvasás, a fizikai kísérleti eszközök készítése, és a weboldalam gondozása. A felsorolás nem jelöl fontossági sorrendet. Kérdés fogalmazódik meg az olvasóban? Hogy lehet az életmód szabadidős tevékenység? Ebben a menüpontban biztosan választ fog rá kapni, ha rendszeresen olvassa. A többi menüpont bevezető bejegyzésével összevetve, az itt felsorolt tevékenységek heterogén képet mutatnak. Nem véletlenül. A szabadidős tevékenységem tényleg heterogén, de nekem így tetszik.

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Szabadidő

Könyvajánló III.

Most egy új (2014-ben megjelent) könyvet ajánlok az érdeklő‘dő‘k figyelmébe. Mérő‘ László: A csodák logikája most megjelent könyvének az alcímében „A kiszámíthatatlan tudománya” olvasható. ..

[Tovább]
Könyvajánló II.

Egy érdekes, üdítő‘, ugyanakkor sok figyelmet és gondolkodást igénylő‘ könyvet ajánlok olvasásra. A könyv címe: Részeg bolyongás. Szerző‘je: Leonard Mlodinow. A szerző‘ ..

[Tovább]
Könyvajánló I.

A napokban fejeztem be egy könyv olvasását. A címe: Picasso és a Mercedes Benz, avagy mi a fizika? 

[Tovább]
Tanári portfólió

Szabad idő‘? Hja, kérem! Abból most van a legkevesebb. Tanári körökben nagy valószínűséggel igaz ez a kijelentés. Sok kolléga dolgozik éjt nappá téve, hogy készen ..

[Tovább]
Órák

Az idő‘ egyre fontosabb az életünkben. Az ember mindennapi tevékenysége során állandóan idő‘höz igazodik. Mindíg nézi az óráját, és idő‘nként izgul. Hol azért, hogy mikor lesz már vége az adott (nem kívánatos) tanítási órának, ..

[Tovább]