My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bianka napja van, holnap Dömötör napja lesz. 2021.10.25 | 43. hét | 297. nap

Az oktatás érdekesnek tűnhet a fizika és az elektronika menüpontot követően. Mi lehet ebben a menüben, ha az előző kettőben már tanultunk ezt-azt. Az oktatás - itt és most - úgy általában nem a fizikáról, vagy az elektronikáról - és egyáltalán bármilyen tantárgyról - szól, hanem az oktatással összefüggő egyéb kérdésekről. Ilyenek például a diákokat érintő iskolai dolgok, vagy a pedagógus kollégáknak szóló hasznos jogszabályi - de nem munkajogi, vagy akármilyen peres - tanácsok, értelmezések. Gondolok itt különösen a tanári portfólióval összefüggő problémákra, és azok lehetséges megoldására. Itt találhatnak a diákok választ az érettségivel, a továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre, de a tanulás módszertanával, mikéntjével összefüggő írások is megtalálhatóak ebben a menüpontban. Tehát ez a menüpont egyfajta tájékoztató funkciót lát el. 

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Oktatás

Kompetencia fejlesztés I.

Az oktatás és az ipar is kompetenciákban méri az egyén ismeretét. A kompetencia azt jelenti, hogy mire alkalmas egy vizsgált személy. Pontosabban a kompetencia a készségek és képességek együttese. A kompetencia komplex fogalom és számos definíciója ..

[Tovább]
Elektronika érettségi 2014. tavasz

2014. május 20.-n az érintett középiskolások megírták az elektronikai alapismeretek tantárgyból az írásbeli vizsgájukat. Tették mindezt közép-, és emelt- szinten egyaránt. A középszintű feladatsor egy 10-es ..

[Tovább]
Érettségire készülve

Közeledik az érettségi. Már feltehető‘en sok diák gondolkodik azon, hogy milyen feladatok lesznek a különböző‘ tantárgyakból. Legyen az kötelező‘, vagy a kötelező‘en választandó tárgy bármelyike. Azt ugyan nem lehet tudni, hogy ebben ..

[Tovább]
Érettségi írásbeli vizsgára

Közeledik a 2014. évi érettségi vizsga (2014.05.05. hétfő‘). Néhány hasznos tanács arról, hogy mit szabad és mit nem szabad megtenned az érettségin.

1. Az írásbeli érettségi napján 7:15-re ünneplő‘ ..

[Tovább]
Az eredményes tanulás egy lehetséges módja

1. Az elsajátítandó ismeretanyag vázlatos, nagyvonalú, tájékozódó jellegű áttekintése (terjedelem, bonyolultság) a kompetencia tekintetében, már-mint, hogy képes vagyok-e az anyag elsajátítására, és a rendelkezésemre ..

[Tovább]