My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bulcsú napja van, holnap Fatime napja lesz. 2020.06.04 | 23. hét | 155. nap

A fizika a legtöbb ma ismert tudomány őse. Amikor a fizikáról esik szó, azt szoktam mondani, hogy a természettudomány sokkal régebbi, mint az ember, mert a természet már jóval az ember előtt jelen volt. Az egy dolog, hogy a 2 millió évvel ezelőtt élt ember még nem tudta értelmezni a természeti jelenségeket, de az attól függetlenül már létezett. Emberi léptékkel nagyon hosszú időszakoknak kellett eltelni, hogy a fizika ma ismert formája körvonalazódjon, és a társadalmak számára hasznosítható legyen. Na, de itt és most nem a fizika történetről kívánok szólni, hanem arról, hogy miért is hoztam létre ezt a menüpontot. Ennek a menüpontnak a létrehozásával az a célom, hogy a diákoknak segítséget nyújtsak a fizika megismeréséhez. Mindezt úgy, hogy közben ismeretterjesztő módon népszerűsítsem is a fizikát. A fizika tárgykörében a kísérlettől kezdve a feladatmegoldásig és egy-egy érdekesebb jelenség vizsgálatáig sok témával fog találkozni az olvasó. Ehhez kívánok érdeklődést, türelmet, kitartást, és ami a legfontosabb: gyermeki kíváncsiságot.  

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Fizika

Összes cikk: 41 db
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
A kondenzátor

A kondenzátor (elektrotechnikai értelemben) egy töltéssűrítő‘. A hő‘technikában is alkalmaznak kondenzátorokat, de azok teljesen másmilyenek, mint amilyenrő‘l itt szó lesz. Az elektrotechnika és az elektronika minden területén használják ..

[Tovább]
LED és LASER

Minden nap találkozunk a LED-el és a LASER-el. Mobiltelefonok, TV-k, lézer ceruzák, lézeres műtétek, lézeres sebességmérés, stb. De tudjuk-e, hogy hogyan működnek?  Ezen a néhány dián, vázlatosan ezzel lehet megismerkedni, továbbá azzal, ..

[Tovább]
Atomfizika

A modern fizika születése egybeesett a XX. század kezdetével. Ez idő‘ tájt alkotta meg Thomson a róla elnevezett kezdetleges atommodellt. Röntgen felfedezte a röntgen sugárzást. Ezt követte a Rutherford-féle szórási ..

[Tovább]
A fizika házi dolgozat általános követelményei

A fizika tanítása során igyekszem motiválni a diákjaimat a különböző‘ témákban megvalósított házi dolgozatok elkészítésére. Ezek az anyagok teljesen változatosak, és nem mindig kapcsolódnak az éppen terítéken lévő‘ tananyaghoz. Az ..

[Tovább]
Házi feladat elkészítési útmutató

Igazodva az elektronikus információcseréhez a fizika házi feladatok egy részét a továbbiakban elektronikus úton kapják meg a diákok a saját email címükre. Az informatikai világunkban a diákok többsége jó szinten ..

[Tovább]