My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bulcsú napja van, holnap Fatime napja lesz. 2020.06.04 | 23. hét | 155. nap

Az elektronika fejlődése töretlen és megállíthatatlan. Ha az elektronika fejlődését grafikusan ábrázolnánk, egy hatványfüggvényt kapnánk eredményül. Ez egyfelől borzongató, másfelől kívánatos és üdvözlendő. Borzongató, mert a fejlődés sebessége már az átlag gondolkodást messze meghaladó léptékű. Üdvözlendő, mert ennek a fejlődésnek köszönhetően lesz egyszerűbb, és 'tartalmasabb' az ember élete. Ma már nem lehet mondani olyan területet, ahol az elektronika közvetlenül, vagy közvetve ne lenne jelen az életünkben. És most ne csak a szórakoztató elektronikára, vagy az IKT-re gondoljunk, hanem például az orvostudomány, vagy az űrkutatás hihetetlennek tűnő fejlődésére, és eredményeire. Az elektrotechnika, elektronika, és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai anyagok kerülnek fel folyamatosan erre az oldalra. Nem csak a diákok, hanem más, barkácsolni vágyó emberek is hasznos információkat találhatnak ebben a menüben.

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Elektronika

Összes cikk: 28 db
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Váltakozó áramok

Az alábbi linken találhatók a váltakozó áramok témakörébő‘l kidolgozott bemutató példák, továbbá egyéni megoldásra szánt feladatok. Ez az első‘, bevezető‘ része a témakörnek, ami az elektrotechnikának az egyik legfontosabb területe. ..

[Tovább]
E-learning

Az otthoni tanulás biztosítja a diák számára, hogy a saját tempójában haladjon. Az egyéni tananyag feldolgozás a tanulótól motivációt, kitartást, szorgalmat, elkötelezettséget, kíván. Ez az e-learning tananyag az egyéni tanuláshoz kíván ..

[Tovább]
Pályák világa

Sokféle pálya van. Futbalpálya, golfpálya, autópálya, stb. :-) Vannak ám különböző‘ foglakozási ágak (szakmák), amelyek szintén egy-egy pályához tartoznak. Nos, itt most errő‘l lesz szó mármint, hogy az ..

[Tovább]
Műveleti erősítők

A műveleti erő‘sítő‘k az elektronika egyik legfontosabb területe. Műveleti erő‘sítő‘ nélkül szinte elképzelhetetlen bármilyen elektronikai eszköz. Ebben a bejegyzésben egy bő‘vebb, ugyanakkor tömör anyagot ..

[Tovább]