My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bulcsú napja van, holnap Fatime napja lesz. 2020.06.04 | 23. hét | 155. nap

Az elektronika fejlődése töretlen és megállíthatatlan. Ha az elektronika fejlődését grafikusan ábrázolnánk, egy hatványfüggvényt kapnánk eredményül. Ez egyfelől borzongató, másfelől kívánatos és üdvözlendő. Borzongató, mert a fejlődés sebessége már az átlag gondolkodást messze meghaladó léptékű. Üdvözlendő, mert ennek a fejlődésnek köszönhetően lesz egyszerűbb, és 'tartalmasabb' az ember élete. Ma már nem lehet mondani olyan területet, ahol az elektronika közvetlenül, vagy közvetve ne lenne jelen az életünkben. És most ne csak a szórakoztató elektronikára, vagy az IKT-re gondoljunk, hanem például az orvostudomány, vagy az űrkutatás hihetetlennek tűnő fejlődésére, és eredményeire. Az elektrotechnika, elektronika, és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai anyagok kerülnek fel folyamatosan erre az oldalra. Nem csak a diákok, hanem más, barkácsolni vágyó emberek is hasznos információkat találhatnak ebben a menüben.

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Elektronika

Összes cikk: 28 db
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
TINA vezérlés

Már eddig is tudtuk, hogy a TINA nem csak analóg, hanem digitális és kevert szimulációra is képes. Ebben a bejegyzésben a mágneskapcsolókkal, érintkező‘kkel megoldott vezérléseket ismerhetjük meg. Az áramköröket az alkalmazott elektronika ..

[Tovább]
TINA 2

A TINA 2 bejegyzés további 21 db mérést tartalmaz a kondenzátortól kezdve a tranzisztoros alapkapcsolások vizsgálatáig. Továbbra is áll az a kijelentésem, hogy teljes információ az órákon való aktív részvétellel érhető‘ el. Célszerű ..

[Tovább]
Műszaki rajz

Az elektronikai technikus képzésben a műszaki rajz és dokumentációs ismeretek tantárgy terjedelme jelentő‘s. Az ismeretanyag széles területet ölel fel. Tartalmazza a rajztechnikai alapokon keresztül a gépészeti ábrázolást, a villamos rajzok ..

[Tovább]
TINA 1

A TINA egy komplex szolgáltatást ..

[Tovább]
Tételkidolgozási minta

Általános módon kívánok az elektronika tételek kidolgozása tekintetében segítséget nyújtani. A négy darab tétel címe most nem is érdekes. Sokkal inkább fontos, hogy egy tételt milyen módon kell megközelíteni annak érdekében, hogy könnyen ..

[Tovább]
Transzformátor méretezés

Egyre több érdeklő‘dő‘ barkácsolni vágyó emberrel találkozom, akik segítséget kérnek transzformátor méretezés, tekercselés témakörben. Úgy gondolom hiánypótló munkát teszek közzé amikor a transzformátorok méretezését bemutatom. ..

[Tovább]