My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bulcsú napja van, holnap Fatime napja lesz. 2020.06.04 | 23. hét | 155. nap

Az elektronika fejlődése töretlen és megállíthatatlan. Ha az elektronika fejlődését grafikusan ábrázolnánk, egy hatványfüggvényt kapnánk eredményül. Ez egyfelől borzongató, másfelől kívánatos és üdvözlendő. Borzongató, mert a fejlődés sebessége már az átlag gondolkodást messze meghaladó léptékű. Üdvözlendő, mert ennek a fejlődésnek köszönhetően lesz egyszerűbb, és 'tartalmasabb' az ember élete. Ma már nem lehet mondani olyan területet, ahol az elektronika közvetlenül, vagy közvetve ne lenne jelen az életünkben. És most ne csak a szórakoztató elektronikára, vagy az IKT-re gondoljunk, hanem például az orvostudomány, vagy az űrkutatás hihetetlennek tűnő fejlődésére, és eredményeire. Az elektrotechnika, elektronika, és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai anyagok kerülnek fel folyamatosan erre az oldalra. Nem csak a diákok, hanem más, barkácsolni vágyó emberek is hasznos információkat találhatnak ebben a menüben.

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Elektronika

Összes cikk: 28 db
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Számolási gyakorlat 1

Az elektrotechnika órákon elsajátítják a diákok az elméleti alapokat, és számolási gyakorlatokkal mélyitjük az ismereteket. További otthoni felkészüléshez ad segítséget a bejegyzésben található feladatsor. Ezek elemi számítási feladatok. ..

[Tovább]
A mágneses tér

A mágneses tér egy fontos területe az elektrotechnikának. Minden villamos gép működésében jelen van. Ez a rövid anyag összefoglalója a témának. Tartalmazza azokat az ismereteket, amelyek föltétlenül szükségesek ..

[Tovább]
10. évfolyam-mérés

A 10. évfolyamnak készített mérési gyakorlatok, folytatását képezik a 9. évfolyam mérési gyakorlatainak. Ugyanakkor azoknak a diákoknak, akik gimnáziumi,- vagy nem szakirányú szakközépiskolai- elő‘képezettséggel ..

[Tovább]
9. évfolyam-mérés

Az elektronika szakos - 9. évfolyamos és gimnáziumból a szakképzésbe bekapcsolódó - diákoknak kívánok segítséget adni ezzel a bejegyzéssel. A mérések az elektrotechnika alapméréseibe vezetik be ..

[Tovább]
Ipari méréstechnika

Bármilyen műszaki folyamatról legyen is szó, mindig mérni kell a rendszerben megjelenő‘ fizikai mennyiségeket. A fizikai mennyiségek méréseinek vannak általános alapelvei, módszerei, eszközei. Ebben a bejegyzésben ezekrő‘l az alapelvekrő‘l ..

[Tovább]
TINA NYÁK (nyomtatott áramköri lapok tervezése)

A TINA-nak egy új szolgáltatásával ismerkedünk meg. Ez a nyomtatott áramköri lapok terveinek az elkészítése, amit lépésrő‘l lépésre közlök. Ugyanakkor minden apró, de nagyon fontos részletre terjedelmi okokból nem térek ki. Ezeket a finomságokat ..

[Tovább]