My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Bulcsú napja van, holnap Fatime napja lesz. 2020.06.04 | 23. hét | 155. nap

Az elektronika fejlődése töretlen és megállíthatatlan. Ha az elektronika fejlődését grafikusan ábrázolnánk, egy hatványfüggvényt kapnánk eredményül. Ez egyfelől borzongató, másfelől kívánatos és üdvözlendő. Borzongató, mert a fejlődés sebessége már az átlag gondolkodást messze meghaladó léptékű. Üdvözlendő, mert ennek a fejlődésnek köszönhetően lesz egyszerűbb, és 'tartalmasabb' az ember élete. Ma már nem lehet mondani olyan területet, ahol az elektronika közvetlenül, vagy közvetve ne lenne jelen az életünkben. És most ne csak a szórakoztató elektronikára, vagy az IKT-re gondoljunk, hanem például az orvostudomány, vagy az űrkutatás hihetetlennek tűnő fejlődésére, és eredményeire. Az elektrotechnika, elektronika, és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai anyagok kerülnek fel folyamatosan erre az oldalra. Nem csak a diákok, hanem más, barkácsolni vágyó emberek is hasznos információkat találhatnak ebben a menüben.

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Elektronika

Összes cikk: 28 db
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
D/A - A/D átalakítók

A technika fejlő‘dése és az információk megszerzése, feldolgozása, tárolása már régen szükségessé tette az analóg jelek digitalizálását. Ugyanakkor bizonyos esetekben szükséges a digitalizált jelek analóggá alakítás is, pl. a hangszórók ..

[Tovább]
Mikroprocesszorok

A technika mai fejlettségének a szintjén egy korszerű mikroprocesszor megismerése, a részleteiben való elmélyülés nem lehetséges, hiszen az integráltság mértéke és az áramköri összetettsége olyan mértékű, hogy lehetetlenné teszi a megismerési ..

[Tovább]
Elektrotechnika elméleti kérdések

Nem csak a feladatmegoldás fontos, hanem az elméleti háttér is. Az elmélet alapos megértése egyenlő‘ a folyamatok megértésvel és a jelenségek korrekt magyarázatával. Felhívom a figyelmet, hogy az érdeklő‘dő‘ akkor tud összefüggő‘, ..

[Tovább]
Ellenállás hálózatok eredője

Az elektrotechnika tanulmányok során a diákok számára (néhány kivételtő‘l eltekintve) neuralgikus pont az ellenállás hálózatok eredő‘jének a meghatározása. Ezen segítendő‘ 37 felaatot állítottam össze, amiken szinte minden eredő‘ ..

[Tovább]
Számolási gyakorlat 3

Újabb feladatsorral örvendeztetem cool meg az érdeklő‘dő‘ket. Hasonlóan az eddigiekhez ez a feladatsor is változatos területeket érint. Minél több feladatot ..

[Tovább]
Számolási gyakorlat 2

Továbbra is az elektrotechnikai alapfeladatok gyakorlása a cél. Észre kell venni, hogy ezek még minden esetben elemi és józan meggondolások segítségével megoldhatók. Ez a feltételezés (megállapítás) akkor igaz, ha az elméleti órákon és ..

[Tovább]