My image

Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:
Ma Pál napja van, holnap Vanda napja lesz. 2022.01.25 | 4. hét | 24. nap

Az elektronika fejlődése töretlen és megállíthatatlan. Ha az elektronika fejlődését grafikusan ábrázolnánk, egy hatványfüggvényt kapnánk eredményül. Ez egyfelől borzongató, másfelől kívánatos és üdvözlendő. Borzongató, mert a fejlődés sebessége már az átlag gondolkodást messze meghaladó léptékű. Üdvözlendő, mert ennek a fejlődésnek köszönhetően lesz egyszerűbb, és 'tartalmasabb' az ember élete. Ma már nem lehet mondani olyan területet, ahol az elektronika közvetlenül, vagy közvetve ne lenne jelen az életünkben. És most ne csak a szórakoztató elektronikára, vagy az IKT-re gondoljunk, hanem például az orvostudomány, vagy az űrkutatás hihetetlennek tűnő fejlődésére, és eredményeire. Az elektrotechnika, elektronika, és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai anyagok kerülnek fel folyamatosan erre az oldalra. Nem csak a diákok, hanem más, barkácsolni vágyó emberek is hasznos információkat találhatnak ebben a menüben.

Vissza a főoldalra
Keresés
keresés
Csak a címben
Szövegben is
Bejelentkezés
Email cím:
Jelszó:

Elektronika

Összes cikk: 28 db
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Feladatok mágneses körökre

Az elektromágnesség az egyik legfontosabb területe az elektromosságtannak. Többek között minden villamos gép működése ezen alapul. Ezen kívül az áramot vivő‘ vezető‘k között fellépő‘ erő‘k meghatározásához is szükséges. A most ..

[Tovább]
Feladatok aktív kétpólusokra

Az aktív két pólusok körébő‘l tíz feladatot állítottam össze. Úgy válogattam, hogy a lehető‘ legtöbb ismeretet biztosítson az érdeklő‘dő‘k számára. Mindegyike elmélyülést, jelentő‘s gondolkodást igényel. Úgy is mondhatnám, ..

[Tovább]
Vegyes DC feladatok elektrotechnikából

Úgy tűnik, hogy a gyakorló feladatokból sosem elég, hogy mást ne mondjak a gyakorlásból különösen nem. Nagy tévedésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy egy feladat megoldása után azonnal értik és tudják az adott témakört. Mint mindig, ..

[Tovább]
Delta-csillag és csillag-delta átalakítás

Nem csak a matematikában, a fizikában, hanem az elektrotechnikában is vannak speciálisan olyan feladatok, számítási elvek, eljárások, amelyek gyakorlati hasznosságukon kívül kiválóan fejlesztik a szakmai gondolkodást. Többek között ilyen ..

[Tovább]
Regiszterek

A regiszterek az adatok átmeneti tárolására alkalmas mikroelektronikai áramkörök. Az adatok rövidek, 2-4 bájt hosszúak. A regisztereknek több fajtája létezik. Vannak olyanok, amelyek az adatokkal sokféle mozgatási-, forgatási-, léptetési- ..

[Tovább]
Számláló áramkörök

Mindegy, hogy milyen emberrő‘l van szó, az biztos, hogy akarva, akaratlanul számlál. Számlálja az idő‘t, a napokat, a kecskéinek a számát, a pénzét, meg ki tudja, hogy még mi mindent. Az ipar és a társadalom minden területén számlálásra ..

[Tovább]